Sivut

maanantai 15. joulukuuta 2014

15. joulukuuta - 15th of December

15. Eilen tein ensimmäisen kerran tikkunekkuja. NAM! Ilman mokia ei tietenkään selvitty, mutta hengissä ollaan...
Värkit siis tässä.

Tikkunekut
2dl sokeria
2dl siirappia
2dl kermaa
1/4tl suolaa
1rkl voita

Yesterday I made the first time the candy canes. YUM! Without some mistakes I didn't make out, but I'm still alive...
Here is what you need.

Candy canes
2dl sugar
2dl syrup
2dl cream
1/4tsp salt
1tbsp butter
  
Ja eikun hommiin into piukeana, löytyihän netin laajasta maailmasta hyviä ohjeita.
No siirappi, sokeri, suola ja kerma kattilaa kohti, ja liesi tulille. Tarkoitus oli pohjaanpalamatta saada seos 120 asteeseen. Viime jouluna saatu mittari siis kattilaan myös mittailemaan sörsseliä...
Kauha viuhuen pidin huolta, että seos pysyy koko ajan liikkeellä. Mittarin mukaan seos saavutti yllättävän nopeasti tuon  tarvittavan lämpötilan, vaikka netin ohjeissa oli puhuttu jopa puolesta tunnista. Onhan toki lieteni aikas tehokas, mutta silti aivoni sopukoissa kyti ajatus "MITÄ IHMETTÄ OLEN TEHNYT VÄÄRIN!" No pikainen vesitesti litkulleni (siis kylmään veteen tippa seosta ja jos siitä pystyy tekemään pallon, on seos valmis) todisti minulle, että jotain oli pielessä....
Ja olihan todellakin... Siis silmissä... Mittarissanihan oli siis sekä Fahrenheit ja celsius asteet, ja väärästähän tietenkin asteita tuijottelin.
Jatkoinpa siis tökötin keittelyä, kunnes oikeat asteet oli saavutettu... Sitten vaan voinokare mukaan ja kohti edellisiltana valmistamiani tötteröitä. Ne muuten seisoo jauhossa, että suostuisivat pysymään pystyssä jähmettymisen ajan.



Put syrup, sugar, salt and cream into the pan, make sure that the mixture doesn't burn, so continue mixing until the "goo" has reached 120 degrees. Last Christmas I got the thermometer, so I put it into the pan too... I mixed with my scoop so that goo would be in motion all the time. Thermometer said quite rapidly, that the right temperature has been reached. I wondered that, cause I tought it would take about half on hour... "WHAT HAVE I DONE WRONG!" The quick watertest (put into the cold water a drop of your mixture, if you can make a ball from it, it is ready) made me realize, that something really was wrong... But what... Well my thermometer had the Fahrenheit and also the Celsius degrees... And of course I looked the wrong ones...
So I continued boiling my goo until the right temperature was reached. Then the butter into the mixture, and my goo was ready.
I had made some cones from paper. They are standing on flour, so that they wouldn't fall over when the goo is setting.




 
"Fiksu" kun olin, laitoin valmiin seoksen pieneen Tupperware-kannuun, oli pikkasen helpompi kaataa seos, kuin yrittää lusikalla saada osumaan noihin onnettoman pieniin tötteröihin siististi.
 
Cause I'm so "clever", I put the ready mixture into the small Tupperware carafe. I tought it would be much easier to pour than try to use spoon.
 


Hyvin ajateltu, on puoliksi tehty... Tai sitten ei... Yksi tötterö hajosi tietenkin... TIETENKIN! Se pelastettiin hienon asetelman ulkopuolelle. Siitä siis tuo sotku! Mutta viis siitä, seuraavalla kerralla liimaan tötteröt kuumaliimalla, josko sitten kestäisivät paremmin.



Well tought, half done... Or not... One cone falled apart of course... OF COURSE! I took it away from my beatiful arrangement. What a mess! Next time I will use the hot glue, so my cones would support better.





Sitten vaan tikut nekkuihin, ja odottelemaan niiden jähmettymistä. Saa nähdä kuka näitä saa...



Then only the sticks, and some waiting... Who is getting these, who knows...


 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti